Τρίτη 9 Οκτωβρίου 2012

Το Πανεπιστήμιο των Ορέων στο Δήμο μας...


Tο Πανεπιστήμιο των Ορέων, με μία ομάδα Καθηγητών του Πανεπιστημίου Κρήτης & σε συνεργασία με το Δήμο Πλατανιά, πραγματοποίησε  σειρά δράσεων στην περιοχή του Δήμου μας το διήμερο Παρασκευή και Δευτέρα 21& 24 Σεπτεμβρίου 2012


Αναλυτικά


 Στον Αλικιανό, Κινητή Μονάδα Οφθαλμολογίας της Κλινικής του Π.Α.Γ.Ν.Η. και του ΒΕΜΜΟ, με επικεφαλή τον καθηγητή κύριο Ιωάννη Παλλήκαρη , κλινική Τοξικολογίας, Ακτινολογίας καθώς και κλινική Ατομικής και Οικογενειακής Υποστήριξης  εξέτασαν  κατοίκους της ευρύτερης περιοχής .

Αντίστοιχα στις Βουκολιές  Νευροχειρουργική κλινική  με υπεύθυνο τον καθ.Αντ. Βάκη, και  Ωτορρινολαρυγγολογική  με υπεύθυνο τον επ. Α΄, κ. Ε. Προκοπάκη εξετάσαν  κατοίκους της ΔΕ Βουκολιών.

Παράλληλα την ίδια μέρα  λειτουργήσαν δύο καφενεία.

Καφενείο Γυναικών στα Παλαιά Ρούματα :Στην τοπική κοινότητα Παλαιών Ρουμάτων ο καθ. της Παιδαγωγικής εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης κ. Δημήτρης Καραγιώργος και  η κ. Βαρβάρα Τερζάκη, μαζί και η  ομάδα των εθελοντριών του ΠτΟ, τον Σύλλογο Γυναικών  του χωριού, συναντήθηκαν & συνομίλησαν  για την  Αποστολή Πηνελόπη GandhiΗ Ιερή τέχνη της Υφαντικής στην Κρήτη σήμερα”, καθώς επίσης και για θέματα λαϊκής παράδοσης και οικονομίας μικρής κλίμακας.

Καφενείο Ανδρών στο Ντερέ  : Στη τοπική Κοινότητα Ντερέ  συναντήθηκαν  οι άνδρες της περιοχής και συνομίλησαν  με τον  καθ. κ. Ιωάννη Παλλήκαρη, τον ιδρυτή της ΒΙΟΛΕΑ κ Δημητριάδη καθώς και καθηγητές του ΑΤΕΙ και του Πανεπιστημίου Κρήτης για θέματα που αφορούν αγροτικά προϊόντα, ενεργειακή αυτονομία κτηρίων κ.α..

Τέλος την Δευτέρα 24 Σεπτεμβρίου ομάδα ιατρών Γενικής Ιατρικής παραβρέθηκαν  στο Δημοτικό Κατάστημα Κολουμβαρίου όπου και εξέτασαν  κατοίκους της περιοχής.




Δείτε περισσότερα για το Πανεπιστήμιο των Ορέων στο www.panoreon.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.