Τετάρτη 9 Απριλίου 2014

Διά Βίου Μάθηση στο Δήμο Πλατανιά


Στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης του Δήμου Πλατανιά συνεχίζονται οι ενάρξεις τμημάτων από διάφορες θεματικές ενότητες όπως νέες τεχνολογίες, γλώσσα και επικοινωνία, τέχνη και πολιτισμός κ.α.

Ήδη έχουν ολοκληρωθεί τμήματα επιμόρφωσης σε θεματικά πεδία όπως Αγγλικά, Ιταλικά, Διαδικτυακά εργαλεία στην καθημερινή ζωή, επεξεργασία κειμένου- διαδίκτυο, πρώτες βοήθειες - αγωγή υγείας, φωτογραφία κ.α.

Τα τμήματα που ήδη έχουν ολοκληρωθεί ή υλοποιούνται αυτή την περίοδο αφορούν προγράμματα Εθνικής εμβέλειας. Ωστόσο το Κ.Δ.Β.Μ. Δήμου Πλατανιά έχει προτείνει και προγράμματα τοπικής εμβέλειας( τα οποία περιμένουμε να εγκριθουν από το Ι.ΝΕ.ΔΙ.ΒΙ.Μ).

Προγράμματα Τοπικής εμβέλειας που έχουν προταθεί: 1) Γραφιστική Εντύπου και Ηλεκτρονικών Μέσων 2) Εξωστρέφεια Επιχειρήσεων Αγροτικών Προϊόντων: Ποιοτικός έλεγχος, τυποποίηση, οργάνωση εξαγωγών & marketing Aγροτικών Προϊόντων 3) Ισπανικά για τον τουρισμό και για το εργασιακό περιβάλλον 4) Οργάνωση και Διοίκηση Ξενοδοχειακών και Τουριστικών Μονάδων          5) Μελισσοκομία  6) Ρώσικα για τον τουρισμό και για το εργασιακό περιβάλλον 7) Οινογευσίες - Κρητική διατροφή 8) Αγγλικά επιπέδου Proficiency (Γ2) κ.α.

Φορέας λειτουργίας του έργου είναι η Γενική Γραμματεία Διά Βίου Μάθησης και το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης σε συνεργασία με τον Δήμο Πλατανιά. Το έργο συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Ελληνικό Δημόσιο στα πλαίσια του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Εκπαίδευση και Δια Βίου Μάθησης.

Τα προγράμματα του Κέντρου Διά Βίου Μάθησης θα συνεχιστούν και την επόμενη εκπαιδευτική περίοδο (2014-2015)

Εκτώς από το Κέντρο Διά Βίου Μάθησης  στο Δήμο μας υλοποιούνται και άλλες δράσεις σχετικές με την Εκπαίδευση Ενηλίκων.

Στις Βουκολιές λειτουργεί παράρτημα του Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας Ν. Χανίων. Το ΣΔΕ αποτελεί πολύ σημαντικό εργαλείο για την ανάπτυξη του Δήμου μας αφού πρόκειται για ένα πρόγραμμα εκπαίδευσης ενηλίκων με το οποίο παρέχεται η δυνατότητα στους πολίτες που δεν κατόρθωσαν να ολοκληρώσουν την υποχρεωτική τους εκπαίδευση να συνεχίσουν τις σπουδές τους. Με αυτό τον τρόπο επανασυνδέονται με το εκπαιδευτικό σύστημα και αποκτούν εφόδια για την αγορά εργασίας. Η διάρκεια του προγράμματος είναι 18 μήνες. Οι απόφοιτοι των Σ.Δ.Ε αποκτούν Τίτλο Σπουδών ισότιμο με το Απολυτήριο του Γυμνασίου.

Παράλληλα υπάρχει δυνατότητα να υλοποιηθούν (και έχουν υλοποιηθεί ήδη) τμήματα από το πρόγραμμα ΟΔΥΣΣΕΑΣ (εκπαίδευση πολιτών της Ε.Ε και πολιτών τρίτων χωρών στην ελληνική γλώσσα, την ελληνική ιστορία και τον ελληνικό πολιτισμό) αλλα και από το έργο Σχολές Γονέων.

Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν με το Κ.Δ.Β.Μ Δήμου Πλατανιά  ή να επισκεφθούν το kdvmplatania.blogspot.com . Αιτήσεις γίνονται δεκτές σε όλα τα Κ.Ε.Π του Δήμου
 
Με τον Δήμαρχο μας που πριν εκλεγεί είχε μια πολύχρονη εμπειρία στην Εκπαίδευση Ενηλίκων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.